Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Rusya Donetskte New York Yerlesim Birimini Ele Gecirdik

Rusya, Ukrayna'nın Donetsk Bölgesi'nde Yerleşim Birimlerini Ele Geçirdiğini Açıkladı

Donetsk Bölgesi'ndeki Son Gelişmeler

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bir dizi yerleşim birimini ele geçirdiğini bildirdi. Açıklamaya göre, ele geçirilen yerleşim birimleri arasında Jelannoye, Staromayorske ve Timofeyevka bulunuyor.

New York Yerleşim Birimi Ele Geçrildi

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca, Ukrayna ordusunun kontrolündeki New York yerleşim biriminin de Rus ordusu tarafından ele geçirildiği belirtildi. Bakanlık, çatışmalarda Rus güçlerinin ilerlemeye devam ettiğini vurguladı.

Ukrayna'nın Tepkisi

Ukrayna tarafı henüz Rusya'nın iddialarına resmi bir yanıt vermedi. Ancak, Ukrayna ordusu daha önce bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını kabul etmişti.

Savaşın Devamı

Donetsk bölgesindeki çatışmalar, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna işgalinin bir parçası olarak devam ediyor. Bölge, Ukrayna ve Rus destekli ayrılıkçılar arasında aylardır süren çatışmalara sahne oluyor.

Savaşın geleceği belirsizliğini koruyor. Uluslararası toplum Rusya'nın eylemlerini kınadı ve Ukrayna'ya desteklerini sürdürüyor. Ancak, Rusya saldırılarını durdurma ve Ukrayna'dan çekilme konusunda herhangi bir işaret göstermedi.


Komentar